Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Overheden moeten biodiversiteitsverlies stoppen'

  •  
06-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Jaar_vd_Biodiversiteit_01.jpg
Overheden moeten met een strategie voor de komende tien jaar het verlies aan plant- en dierensoorten een halt toeroepen. Dat stelt IUCN donderdag. In 2002 spraken de leiders van de wereld af dat het biodiversiteitsverlies in 2010 moest zijn afgenomen. Vorige week bleek dat dit niet is gelukt. Dit najaar komen de landen die het biodiversiteitsverdrag hebben ondertekend weer bij elkaar in het Japanse Nagoya om een nieuwe strategie af te spreken.
Volgende week is er in Nairobi (Kenia) een voorbereidende vergadering van het Technisch en Wetenschappelijk Adviesorgaan voor de conventie
voor de biodiversiteit (CBD). Ook een delegatie van IUCN is daarbij aanwezig, om samen met ’s werelds overheden een plan ontwikkelen voor de
beste manier om de biodiversiteit te redden.Op de agenda staan onderwerpen als de biodiversteit in beschermde gebieden, zeëen en kustgebieden, meren en moerassen, de link tussen biodiversiteit en klimaatverandering, bio-energie en invasieve soorten.
De afgelopen 50 jaar is de biodiversiteit op aarde met honderdduizenden plant- en diersoorten afgenomen.  De adviezen die volgende week in Kenia worden ontwikkeld moeten deze uitstervingscrisis keren. Ze vormen de wetenschappelijke basis voor de discussies en besluiten op de tiende vergadering van de landen die het biodiversiteitsverdrag hebben ondertekend. Deze zogenoemde Conferentie van de Partijen tot de Conventie over Biologische Diversiteit wordt in oktober in het Japanse Nagoya gehouden.
Bron: IUCN NL

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.