NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Overal kraanwater graag

6 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
glas-water-actie.jpg

© (Foto:stockphotosforfree)

Kraanwater is lang niet altijd verkrijgbaar in de horeca en op festivals. Daarom is Vitens in samenwerking met onder anderen Urgenda, Natuur & Milieu, Voedingscentrum en OneWorld Water een petitie gestart: ‘Overal Kraanwater Graag’. Hiermee willen ze dat kraanwater in horeca en op festivals beschikbaar wordt.
Het water uit de kraan is veel duurzamer dan water uit een flesje. Als eerst moet de verpakking van dit water geproduceerd en vervoerd worden. Vervolgens wordt het gevuld en weer vervoerd. Om uiteindelijk weer als afval te eindigen. Kraanwater levert geen plastic afval op en hoeft niet vervoerd te worden. Daarmee is kraanwater 400x minder belastend voor het milieu dan water uit een fles.  
Buiten dat is kraanwater hartstikke gezond. De kwaliteitseisen voor kraanwater zijn strenger dan verpakt water. Het is dus niet perse gezonder om water uit een flesje te drinken, en niet goedkoper. Want gemiddeld is verpakt water zo’n 210 keer duurder.
Dus wil jij ook dat je in de horeca en op festivals kraanwater kunt drinken? Teken de petitie!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.