Vroege Vogels

Our Oceans Challenge beschermt oceanen

  •  
03-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
plastic_schildpad.jpg
Een schone oceaan waar op een duurzame manier gewerkt wordt. Nooit meer de dreiging van overbevissing en plastic soep. En zo'n schone zee, dat er geen gevaar is voor onze eigen voedselketen. Het is een kleine greep uit de ambities van Our Oceans Challenge, een kersverse coalitie van multinationals en kennisinstituten die op de bres gaat voor een schone oceaan.
Op 3 juni lanceert Our Oceans Challenge op www.ouroceanschallenge.org een uniek online en internationaal brainstormplatform. Hierop kunnen ondernemers, studenten, offshore experts, biologen en andere oceaanliefhebbers hun ideeën voor schone en gezonde oceanen delen met de wereld. Ook kunnen ze met bestaande inzichten hun plannen verrijken. Our Oceans Challenge helpt vervolgens de beste plannen te realiseren door deze ideeën te koppelen aan het bedrijfsleven.
Aanmoedigen
Het online brainstormplatform geeft alle ruimte aan mensen die begaan zijn met de toekomst van de oceanen. Er is plaats voor zowel 'ongepolijste' ideeën als uitgewerkte plannen. Behalve betrokken deskundigen en oceaanliefhebbers worden bestaande organisaties of reeds gestarte ondernemingen van harte aangemoedigd deel te nemen.
Selectie
Een speciale jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de bedrijven die participeren in Our Oceans Challenge, maakt na 18 juli een selectie van de meest belovende ideeën en concepten. De indieners hiervan krijgen daarna gerichte ondersteuning bij de verdere ontwikkeling ervan. Het samenwerkingsverband hoopt op deze manier zogenoemde 'start ups' naar de markt te brengen die economisch perspectief koppelen aan de grote maatschappelijke waarde die dit platform wil helpen bewerkstelligen.
Krachten bundelen
Nu al telt de wereld legio gedreven ondernemers die de oceaan gebruiken om energie op te wekken, voedsel te produceren, of, in een ander geval, afval uit zee gebruiken om er nieuwe grondstoffen van te maken. Deze concepten zijn technisch vaak zeer complex van aard en gaan gepaard met hoge investeringen. De kersverse coalitie van internationale (multinationale) bedrijven Our Oceans Challenge brengt kennis, kunde en geld in en helpt partijen zich met elkaar te verbinden.
Groot en klein
Door die manier van werken en door de goede ideeën van individuen en startende ondernemers te koppelen aan de krachten van gevestigde bedrijven, wil de coalitie helpen innovaties versneld naar de markt te brengen. Het is de bedoeling al voor het einde van het jaar de eerste plannen voor te leggen aan een panel van internationale investeerders.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.