Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oudste zeevogel (64) krijgt 37e jong

  •  
26-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Laysanalbatross.jpg

© U.S. Fish and Wildlife Service (niet de betreffende albatros)

Een 64 jaar oude albatros, voor zover bekend de oudste zeevogel ter wereld, krijgt haar 37e jong.
Wisdom, een Laysanalbatros, is op het afgelegen Amerikaanse eiland Midway Atoll gezien terwijl ze paarde. Binnenkort komt ze terug om te broeden, weten experts.
Wisdom werd voor het eerst in 1956 geringd terwijl ze aan het broeden was. Toen werd geschat dat ze vijf jaar oud was. Inmiddels heeft ze zeker 36 jongen gehad.
Symbool van hoop
,,Met het oog op de dramatische afname van de zeevogelpopulatie wereldwijd, een daling van 70 procent sinds de jaren vijftig, is Wisdom een symbool van hoop en inspiratie geworden'', zei natuurbeschermer Dan Clark tegen Sky News.
,,Hoewel Laysanalbatrossen normaal gesproken trouw zijn voor het leven, heeft Wisdom waarschijnlijk meer dan één mannetje gehad'', verklaarde het Amerikaanse vis- en natuurbeschermingscentrum.
Wisdom heeft volgens deskundigen in haar leven meer dan 9 miljoen kilometer afgelegd terwijl ze op zoek was naar voedsel, zoals inktvis, vis, schaaldieren en de eitjes van vliegende vissen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.