Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Oudste zeevogel (64) krijgt 37e jong

  •  
26-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Laysanalbatross.jpg

© U.S. Fish and Wildlife Service (niet de betreffende albatros)

Een 64 jaar oude albatros, voor zover bekend de oudste zeevogel ter wereld, krijgt haar 37e jong.
Wisdom, een Laysanalbatros, is op het afgelegen Amerikaanse eiland Midway Atoll gezien terwijl ze paarde. Binnenkort komt ze terug om te broeden, weten experts.
Wisdom werd voor het eerst in 1956 geringd terwijl ze aan het broeden was. Toen werd geschat dat ze vijf jaar oud was. Inmiddels heeft ze zeker 36 jongen gehad.
Symbool van hoop
,,Met het oog op de dramatische afname van de zeevogelpopulatie wereldwijd, een daling van 70 procent sinds de jaren vijftig, is Wisdom een symbool van hoop en inspiratie geworden'', zei natuurbeschermer Dan Clark tegen Sky News.
,,Hoewel Laysanalbatrossen normaal gesproken trouw zijn voor het leven, heeft Wisdom waarschijnlijk meer dan één mannetje gehad'', verklaarde het Amerikaanse vis- en natuurbeschermingscentrum.
Wisdom heeft volgens deskundigen in haar leven meer dan 9 miljoen kilometer afgelegd terwijl ze op zoek was naar voedsel, zoals inktvis, vis, schaaldieren en de eitjes van vliegende vissen.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar