Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oudste hond (30) ter wereld overleden

  •  
20-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
254 keer bekeken
  •  
kelpie-sheepdog-1057948.jpg

© Een 'Kelpie sheepdog'

Maggie, vermoedelijk de oudste hond ter wereld, is niet meer. De Australische Kelpie (een soort herdershond) is op dertigjarige leeftijd in haar vertrouwde mand overleden. Haar eigenaar Brian McLaren, een melkveehouder uit Woolsthorp in Victoria, heeft dat tegen The Weekly Times gezegd. Dat blad wijdde eind vorig jaar een groot artikel aan de bejaarde teef, die hoewel blind en doof tot vorige week nog dagelijks een ommetje maakte.
,,Maggie was dertig maar wandelde nog geregeld van de melkschuur naar het kantoor, onderweg grommend naar de katten en zo. Maar de laatste dagen ging ze ineens hard achteruit. Gisteren toen ik naar huis ging om te lunchen zei ik al ...'ze heeft niet lang meer'. Ik ben verdrietig maar ook blij dat ze op deze manier is heengegaan'', zei McLaren.
Maggie, die in mensenjaren gerekend twee eeuwen heeft geleefd, zal niet in het Guinness Book of Records komen. McLaren is de geboortepapieren kwijtgeraakt en weet alleen nog dat ze als puppy kwam toen zijn zoon net vier was geworden. Die is nu 34. Bluey, ook een Australische hond, blijft daarom officieel de oudste: 29 jaar en vijf maanden.  Foto Maggie
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.