Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oudste ecoduct even open voor mensen

  •  
12-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
ecoductenbanner.JPG
Een van de twee oudste ecoducten van Nederland gaat zaterdag even open voor mensen. Het gaat om het ecoduct over de snelweg A50 ter hoogte van Terlet, tussen Arnhem en Apeldoorn.
Het ecoduct werd 25 jaar geleden geopend voor dieren en heette toen nog wildviaduct. De brede brug voor dieren werd bedacht toen het Rijk besloot om van de Apeldoornseweg over de Veluwe een snelweg te maken. Daartegen was veel verzet. Een speciale oversteekplaats voor wild was een van de natuurcompenserende maatregelen die werden bedacht. Behalve bij Terlet kwam er ook een wildviaduct bij Woeste Hoeve even verderop.
Inmiddels zijn er ruim 20 ecoducten in Nederland en is er nog een aantal in aanbouw. Onderzoek bewijst dat groot en klein wild de ecoducten volop gebruikt.
Boswachters van Natuurmonumenten geven zaterdag rondleidingen over het ecoduct. Ook kunnen bezoekers 'safari-joggen'.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.