Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oudste dinosaurus ooit ontdekt in Londen

  •  
05-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_110299.jpg

© skelet

In Londen zijn woensdag naar alle waarschijnlijkheid de oudste resten van een dinosaurus ontdekt. Wetenschappers vonden in de krochten van het Natural History Museum een fossiel dat al tientallen jaren in bezit was van het museum, maar waar de leeftijd nog niet van was vastgesteld. Waarschijnlijk leefde de Nyasasaurus Parringtoni zo'n 245 miljoen jaar geleden.
Prehistorische labrador
Het schepsel was ongeveer zo groot als een labrador en de resten werden gevonden in de jaren dertig door wetenschapper Rex Parrington, bij het meer Nyasa in het huidige Afrikaanse land Malawi. De vindplaats en de ontdekker zijn ook de bronnen voor de naam van het nieuw ontdekte uitgestorven dier.
Ouder dan verwacht
Het beest zou waarschijnlijk rechtop hebben gelopen en 2 tot 3 meter lang zijn geweest van kop tot staart. De leeftijd van de oudst bekende dinosaurus is met de vondst zo'n 10 tot 15 miljoen jaar opgeschoven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.