Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oude dieselauto's beboet in Utrecht

  •  
01-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitstoot_auto_02.jpg
Wie vanaf vrijdag nog met een oude dieselauto (van voor 1 januari 2001) in de Utrechtse binnenstad rijdt, kan rekenen op een boete. De gemeente handhaaft de milieuzone in de binnenstad vanaf 1 mei.
Flitsen
Dat betekent dat de camera's die boven de invalswegen hangen, vanaf middernacht aan het flitsen zijn geslagen. Het kenteken wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van RDW-gegevens. Is de dieselauto ouder dan veertien jaar, dan valt bij de eigenaar na korte tijd vanzelf een bekeuring van het Centraal Justitieel Incassobureau op de mat. Kosten: 90 euro.
Milieuzone
De milieuzone voor dieselauto's in Utrecht is ingesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren. De maatregel gold al vanaf 1 januari, maar de tussenliggende maanden waren een 'gewenningsperiode'. Voor vrachtwagens gold al een milieubeperking vanaf 2007, die in 2013 is aangescherpt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.