Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ouddorp heeft schoonste strand van Nederland

  •  
29-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1531 keer bekeken
  •  
Landschap_ouddorp

Ouddorp

© C.W. Bezuijen via Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Het strand in het Zuid-Hollandse Ouddorp is uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. "De landelijke titel winnen is de bekroning op ons werk. We hebben prachtige stranden in onze gemeente, en dat willen we graag zo houden", meldt wethouder Berend Jan Bruggeman van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Bruggeman sprak zijn dank uit aan de vrijwilligers die zwerfvuil ophalen en de medewerkers van de gemeente: "die zorgen dat een strand er na een warme zomerdag weer tiptop uitziet. Dank ook aan alle strandgasten die - zoals het hoort - hun afval opruimen". Ouddorp sleepte de prijs ook al in 2018 in de wacht. Het strand is daarnaast meerdere keren uitgeroepen tot het schoonste strand van Zuid-Holland. 

Elk jaar worden er strandverkiezingen gehouden. De verkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat, ondersteund door onder meer Koninklijke Horeca Nederland en Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Paviljoen Sjoerd op Ameland werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2022. 

Bron: ANP

Meer over:

strand, zwerfvuil
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.