Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ouddorp heeft het schoonste strand

  •  
06-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Strand

© fotograaf: gandhi

Het schoonste strand ligt dit jaar in het Zuid-Hollandse kustplaatsje Ouddorp. Het is voor het eerst in jaren dat de titel niet is gewonnen door een Zeeuws strand. Vorig jaar werd het strand van het Zeeuwse Oostkapelle uitgeroepen tot winnaar en ook de jaren daarvoor werd het strand van Zeeuwse badplaatsen als schoonste beoordeeld door inspecteurs.

Geen afval op het strand

Ouddorp, onderdeel van de Zuid-Hollandse gemeente Goeree-Overflakkee, heeft volgens organisator Strand Nederland veel strandgangers mee weten te krijgen in het streven naar een kustlijn zonder afval. Zo voorzien paviljoenhouders strandgasten van afvalzakjes.
De verkiezing van het schoonste strand is dit keer gecombineerd met de verkiezing van het beste strandpaviljoen. Thalassa in Zandvoort kwam daarbij als beste uit de bus.
De verkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland, Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.