Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oud-trainer Flipper te gast in Kamer

  •  
06-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dolphins-1362278.jpg
Ric O’Barry, voormalig trainer van de beroemde tv-dolfijn Flipper, geeft woensdag een lezing over dolfijnen in de Tweede Kamer. Daarna gaat hij in gesprek met Kamerleden. De bijeenkomst is een initiatief van Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) en Rudmer Heerema (VVD), twee Kamerleden die recht tegenover elkaar staan in de discussie over het Dolfinarium.
Wassenberg vindt het Dolfinarium in Harderwijk een verkapt circus dat hij wil sluiten, Heerema stelt juist dat kinderen via het Dolfinarium liefde voor de natuur wordt bijgebracht. De twee spraken af dat de Heerema de lezing van de dolfijnenbeschermer aanhoort en dat Wassenberg in ruil daarvoor met de VVD'er meegaat naar het Dolfinarium.
O'Barry belicht de situatie van dolfijnen in een dolfinarium en gaat in op de jacht op dolfijnen. In de jaren zestig ving hij vijf wilde dolfijnen die hij trainde voor de populaire tv-serie Flipper. Later maakte hij naam als dolfijnenbeschermer. Ric O’Barry speelde de hoofdrol in The Cove, een documentaire die over de dolfijnenjacht is gemaakt.
Bron: ANP

Meer over:

dolfijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.