Vroege Vogels

Otter voelt zich thuis in Noordoost-Nederland

  •  
08-02-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_107827.jpg

© otter

De otter lijkt zijn draai gevonden te hebben in Noordoost-Nederland. Ruim drie jaar na de herintroductie van het eerder in Nederland uitgestorven waterdier in Nationaal Park De Weerribben groeit de populatie gestaag. Overwogen wordt dit jaar nog nieuwe otters uit te zetten in Zuid-Friesland, aldus boswachter van Staatsbosbeheer E. Beens woensdag.
Sinds 2002 zijn 23 otters uitgezet. ,,Een aantal ervan is bij verkeersongevallen omgekomen maar de populatie groeit door voortplanting gestaag.'' Onderzoeksinstituut Alterra onderzocht de omgekomen beesten. Twee onlangs omgekomen dieren, uitgeweken naar Friesland en Drenthe, bleken nakomelingen van de eerste uitgezette otters.
,,Dat is verrassend want hieruit blijkt dat de voortplanting veel sneller is gegaan dan van tevoren gedacht'', concludeert Beens. Tussen de twintig en dertig otters leven momenteel in het waterrijke gebied Noordwest-Overijssel.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.