Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Otter neemt een duik | Zelf Geschoten

  •  
06-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
571 keer bekeken
  •  

Wat een geluk heeft filmer Jaap van 't Leven! Hij legde deze otter vast bij de Oostvaardersplassen. De otter duikt het water in en hij is waarschijnlijk op zoek naar een lekker visje.

Kieskeurig 

De otter is kieskeurig bij het selecteren van zijn leefomgeving. Zo heeft hij voldoende schoon water nodig en moet er een goede schuilplaats zijn waar de otter zijn jongen kan verzorgen. Ook legt een otter grote afstanden af die hij ongehinderd moet kunnen overbruggen.

poetsende-otter_624eca04afb07_small

Poetsende otter

© Marcel Versteeg

Dieet 

Natuurlijk moet er ook genoeg voedsel te vinden zijn. Ongeveer 80% van zijn voedsel bestaat uit vissoorten. Voor de rest eet de otter onder andere amfibieën, kleine zoogdieren, vogels, kreeftachtigen en insecten. Per dag eet een volwassen otter ongeveer één tot anderhalve kilo voedsel.

Otter in beeld 

Al vaak is de televisieploeg van Vroege Vogels erop uit getrokken om de otter te zien, maar dat was nog nooit gelukt. In de Deelen bij beekdal Koningsdiep doen ze toch nog een poging. En dan is het raak! Voor het eerst krijgen ze een otter voor de camera!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.