Vroege Vogels

Otter doodgereden

  •  
15-07-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_107827.jpg

© otter

Er is een otter doodgereden op de N334 tussen de Blauwe Hand en Giethoorn. Het betrof een, van oorsprong Wit-russisch mannetje, dat in oktober 2002 in De Weerribben was uitgezet. Het mannetje heeft wel voor nakomelingen gezorgd; een zoon is gesignaleerd in De Wiede en twee dochters verblijven nog in De Weerribben.
Daarnaast bestaan er sterke aanwijzingen dat ook een vrouwtje in de Wieden onlangs jongen heeft gekregen, hoogstwaarschijnlijk van het nu doodgereden mannetje. Dit vrouwtje heeft een nog werkende zender, zodat haar bewegingen goed te volgen zijn. Zo blijkt zij de afgelopen weken steeds op dezelfde dagrustplaats te blijven en ook 's nachts dicht in de buurt van deze plek te blijven.; gedrag dat ottervrouwtjes doorgaans vertonen als zij jongen hebben gekregen.
De totale populatie otters in De Weerribben en De Wieden bestaat nu uit minimaal negen en misschien zelfs 14 otters. De otters blijken aan het gebied De Wieden/Weeribben een goede leefomgeving te hebben, zoals blijkt uit de nakomelingen die geboren zijn en de gezondheidstoestand van de otters die zijn doodgereden. Het verkeer blijft echter een groot risico.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.