Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Orka Coalitie weer naar rechter voor Morgan

  •  
06-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
orka_Morgan_01.jpg
De Orka Coalitie stapt op 1 november aanstaande voor de derde keer naar de rechter. Het enorme  orka-Morgan-dossier zal door drie rechters behandeld worden in de langverwachte bodemprocedure. Deze procedure is in 2010 eigenlijk al  gestart voor de orka, echter de situatie waarin Morgan verkeerde, dwong  de Orka Coalitie er tussentijds tot twee keer toe een kort geding te  starten.
Nooit de kans gekregen terug te keren
Dat het dier na tweeënhalf jaar niet meer uitgezet zou kunnen worden is  lariekoek, het zijn dan ook niet de orkadeskundige die zich daar zorgen  over maken. De orka is een zeer intelligent dier, iets wat enorm  onderschat wordt. De PR machine van Dolfinarium Harderwijk heeft mensen  echter doen geloven dat het dier dood zou gaan als het teruggezet zou worden. Morgan heeft nooit de kans gekregen terug te keren naar de  natuur. In plaats daarvan is zij opgesloten in betonnen bak in een  zonnig klimaat, en zwemt zij tussen orka’s die haar taal niet spreken. Dit is niet te vergelijken met de noordelijke zee waar zij vandaan komt.
Volgens deskundigen is Morgan niet vergeten waar zij vandaan komt: zij  maakt grote kans zich, na haar rehabilitatie, aan te sluiten bij haar  familie of aanverwanten.
Amusementsindustrie
“Nog altijd staat Morgan wettelijk gezien in het volste recht haar vrijheid terug te krijgen”, aldus Hester Bartels, woordvoerder van de Orka Coalitie “Deze rechtszaak is niet alleen voor Morgan van groot  belang, maar ook voor de volgende orka die hulp nodig heeft. Wij willen voorkomen dat een volgende orka weer in beslag wordt genomen door de amusementsindustrie. Orka’s leveren deze wrede industrie miljoenen op!”
De Orka Coalitie is een samenwerkingsverband tussen de dieren- en  natuurorganisaties Dolphinmotion, Een DIER Een VRIEND, Bite Back, PINK!,  Sea First Foundation, The Black Fish en Vier Voeters en zijn aangemerkt  als officieel belanghebbenden.
Bron: Orka Coalitie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.