Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Orka Coalitie vol goede moed over mogelijkheid tot rehabilitatie van Morgan

  •  
30-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Morgan_01.jpg
De Orka Coalitie heeft een constructief gesprek gehad met staatssecretaris Henk Bleker en het Dolfinarium over het lot van orka Morgan. Dat meldde de organisatie dinsdagmiddag.
De rechter had daar, in zijn uitspraak op 3 augustus, op aangedrongen. De Orka Coalitie "zal op korte termijn uitgebreid aangeven hoe een rehabilitatie van Morgan mogelijk gemaakt kan worden." Het Dolfinarium heeft toegezegd dat, onder voorwaarden, geluiden van Morgan mogen worden opgenomen.
De Orka Coalitie pleit voor betere geluidsopnames van het dier. Zo kan er definitief uitsluitsel worden gegeven over de herkomst van het dier. "In Noorwegen zijn vrijwel zeker de naaste verwanten van Morgan gevonden. Nieuwe opnamen van verschillende groepen orka's zouden misschien zelfs de directe familie van Morgan vast kunnen stellen. Een kwalitatief goed vocaal repertoire kan hier uitsluitsel over geven," aldus de Coalitie. Daarna zou Morgan in stappen gerehabiliteerd kunnen worden.
Over Morgan
Het lot van orka Morgan was aanleiding voor een stevige discussie tussen het Dolfinarium en de Orka Coalitie. De Coalitie wil Morgan het liefst terugplaatsen in het wild. Het Dolfinarium wil de orka overplaatsen naar een adoptiefamilie, in dierenpark Loro Parque op Tenerife. Het is nog steeds onduidelijk wat er met het dier gaat gebeuren.
Bron: Orka Coalitie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.