Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Organisaties starten petitie tegen boringen naar steenkoolgas

  •  
08-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Landschap-in-Gelderland.jpg
Op donderdag 8 september start de Gelderse Milieufederatie samen met bezorgde burgers een petitie tegen het opboren van steenkoolgas in Oost-Gelderland, Salland en Twente. Vertegenwoordigers van een aantal organisaties zullen in Joppe (gemeente Lochem) een symbolische eerste handtekening plaatsen. De organisaties hebben gekozen voor Joppe, omdat dit als een mogelijke locatie voor winning is genoemd in een rapport van de provincie Gelderland.
Moratorium
De (proef)boringen zouden, volgens de organisaties, de leefbaarheid en natuur en landschap ernstig kunnen gaan verstoren. Ook de waterkwaliteit loopt, volgens de organisaties, gevaar. Ondertekenaars van de petitie verzoeken de Rijksoverheid een moratorium af te kondigen voor (proef)boringen naar steenkoolgas en onderzoek te verrichten naar de risico’s en de effecten op natuur, landschap, milieu en leefomgeving. Ook vragen de ondertekenaars de provincies Gelderland en Overijssel en de 22 betrokken gemeenten om geen medewerking te verlenen aan de (proef)boringen en het pleidooi van de petitie te ondersteunen.
De petitie is vanaf donderdagavond te vinden op www.geldersemilieufederatie.nl. Hier kan je ook meer informatie vinden over de (proef)boringen.
Bron: Gelderse Milieufederatie
Foto van Frank_Noordenbos

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.