Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Organisatie claimt succes tegen walvisjacht

  •  
30-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
walvis.jpg
Milieuorganisatie Sea Shepherd Conservation Society zegt dat zij de afgelopen negen dagen heeft voorkomen dat Japanse walvisjagers in het Zuidpoolgebied ook maar een van de grote zeezoogdieren konden harpoeneren. Een Nederlandse opvarende aan boord van het schip Steve Irwin van Sea Sheperd heeft dat maandag laten weten.
De milieuorganisatie is in de Zuidelijke Oceaan 'op jacht' naar schepen van de Japanse walvisvloot. Op tweede kerstdag trof zij een schip aan. De twee schepen ramden elkaar toen het milieuschip langszij kwam, met lichte averij tot gevolg.
Vorig jaar doodden de Japanners 551 walvissen. Dit jaar willen zij voor het eerst in veertig jaar weer jacht maken op de zeldzame bultruggen.
Greenpeace heeft dit 'jachtseizoen' geen schip naar de wateren rond Antarctica gestuurd. In het verleden documenteerde en dwarsboomde zij de walvisvangst wel. Zij besloot nu geen actie te voeren in het Zuidpoolgebied wegens ,,positieve veranderingen'' in Japan. Greenpeace constateert dat steeds meer Japanners tegen de walvisvangst zijn. Bovendien zegt de organisatie in negen jaar voldoende bewijs te hebben verzameld over de praktijken van Japanse walvisjagers.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.