Vroege Vogels

Orchideeën van Nederland gezocht

  •  
22-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71b737ea89.jpg

© Bijenorchis - Fotograaf dubbelaa

De afgelopen drie jaar werkten enkele leden van de Werkgroep Europese Orchideeën aan een nieuw boek De Orchideeën van Nederland. De auteurs willen nu alle waarnemingen van orchideeën volledig krijgen. Geef daarom je waarnemingen van orchideeën door.
Wat kun je verwachten van het boek?
Anders dan gebruikelijk zal het gehele boek allereerst digitaal worden uitgegeven. Dit houdt in dat het geheel gratis beschikbaar komt. Daarnaast geeft het de auteurs meer vrijheid om een gewichtig werk neer te zetten. Bij gedrukte versies is er namelijk altijd een spanningsveld tussen het aantal pagina's en het betaalbaar houden van een werk. Het boek zal boordevol informatie staan over orchideeën en rijkelijk voorzien zijn van foto's.
Orchideeën gezocht
Waarschijnlijk ken je het wel...je slaat een verspreidingsatlas open, bekijkt het kilometerhok of uurhok van je woonplaats en constateert dat net die ene soort niet ingetekend staat. Heb je orchideeën in uw omgeving staan? Geef dan je waarnemingen door op kilometerhokniveau door. Het opgeven van de exacte locatie is dus niet nodig! Klik hier
Tekst: Mark Meijrink, Werkgroep Europese Orchideeën
Bron: NAtuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.