Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Orang-oetans nemen de benenwagen

  •  
27-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
orangoetan.jpg
Orang-oetans op het Indonesische eiland Borneo leggen afstanden vaker lopend af dan eerst werd gedacht. Nieuw onderzoek blijkt dat de mensapen minder vaak slingeren door de bomen dan gedacht.

Wandelpaden
De wetenschappers volgden de dieren 2,5 jaar lang in het Wehea Forest op Borneo. De orang-oetans blijken vaak wandelingen te maken in het tropische regenwoud, soms zelfs over door mensen aangelegde paden.
Aanpassen
Met behulp van camera's werd het bewijs geleverd voor het wandelgedrag van de mensapen. Een mogelijke verklaring is dat de orang-oetans zich aanpassen aan de menselijke invloed in hun habitat.
Ernstig bedreigd
Een voorzichtige conclusie is dat orang-oetans enigszins bestand zijn tegen menselijke verstoring. Toch blijft de soort het moeilijk hebben door aantasting en verdwijning van hun leefgebied. Ze staan nog altijd aangemerkt als 'ernstig bedreigd' door IUCN.
Bron: nu.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.