Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Opzienbarend gedrag van jonge zeehond

  •  
19-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
happie_01.jpg
Sinds enkele weken verblijft er een jonge grijze zeehond in de oostelijke Oosterschelde. Het dier is in het geheel niet schuw en zoekt zelfs actief het gezelschap van sportduikers onder water op. Ook bij eb aan de laagwaterlijn is het dier niet schuw en laat hij zich makkelijk benaderen door mensen. Dit jonge dier vertoont hiermee uitzonderlijk onnatuurlijk gedrag. Wat hiervan de reden of oorzaak is blijft voorlopig nog een mysterie.
Video van Bas van der Sanden
Gezelschap
Sportduikers hebben ongeveer drie weken geleden voor het eerst kennisgemaakt met een jonge grijze zeehond die solitair in de oostelijke Oosterschelde verblijft. Hoewel hij er rond zwemt en zich zeker niet de gehele dag laat zien zoekt hij hier meerdere keren per dag het gezelschap van sportduikers op. Zelfs bij groepen van vijf of meer sportduikers komt hij zeer dichtbij en schijnt het dier volledig op zijn gemak te zijn.
Bijten
Het jonge dier zoekt vaak zelfs op een speelse manier direct contact met sportduikers. Maar in een aantal gevallen is dit speelse gedrag ontaard in bijna gevaarlijke situaties voor de sportduikers. Hij bijt vaak in vinnen maar ook op hoofden, handen en in duikpakken van sportduikers. Daarbij hebben sommige sportduikers flinke schade aan hun uitrusting, blauwe plekken en zelfs kleine hoofdwonden opgelopen. Uit het gedrag van het dier kon niet worden afgeleid dat het agressie naar de sportduikers betrof. In een aantal gevallen heeft hij sportduikers zelfs met zijn vinnen vast gehouden en naar beneden getrokken.
Lees meer op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.