Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Opschudding over doodknuppelen kraaien in Brussel

  •  
14-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kraaiopijs.jpg
In België is opschudding ontstaan over de vogelverjagers van het vliegveld bij Brussel. Een filmpje op YouTube toont hoe de medewerkers kraaien doodknuppelen.
De vogels waren gevangen in een fuik. Een medewerker vangt de kraaien met een schepnet, waarna zijn collega ze met stokslagen doodt. Het zou gaan om tientallen kraaien en eksters.
Vogelbescherming Vlaanderen heeft felle kritiek. Het noemt deze praktijk een inbreuk op de Belgische wet op het dierenwelzijn.
Een woordvoerder van het Brusselse vliegveld zei donderdag geshockeerd te zijn door de beelden. ,,Het verschrikken en doden van de vogels bij een vliegveld is helaas nodig. Het kan zeker niet de bedoeling zijn dat we dat op deze manier doen'', aldus de woordvoerder. De luchthaven gaat met de vogelbeschermers zoeken naar een betere manier.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.