Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Opruimen olie in Rotterdamse haven duurt nog enkele dagen

26 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
haven_rotterdam
Van de ruim 200 ton olie die gelekt is in de Rotterdamse haven, is ruim 150 ton opgeruimd. Dat meldt het Havenbedrijf dinsdag. Een gedeelte van de 3e Petroleumhaven is inmiddels weer vrijgegeven. Zaterdag 23 juni botste een olietanker daar op een steiger, waarna er stookolie in het water kwam.
De opruimwerkzaamheden gaan nog enkele dagen duren. Op de circa vijftig binnenschepen en vijftien zeeschepen in de haven te schoon te krijgen, zijn speciale wasstraten ingericht. Inmiddels zijn acht binnenvaartschepen en een zeeschip van drab ontdaan.
Om te voorkomen dat de olie zich verspreidt is een deel van de 3e Petroleumhaven nog afgesloten met een oliewerend scherm. Ook de Geulhaven is nog gestremd.
Bij de Maeslantkering werkt Rijkswaterstaat aan de bouw van een noodopvang voor ruim vijfhonderd besmeurde vogels. Het tentenkamp staat zo goed als overeind en de vogelwasstraat is in aanbouw. Dinsdagmiddag worden de eerste vogels naar de locatie gebracht. Er zwemmen waarschijnlijk nog veel meer besmeurde vogels rond.
Bron: ANP

Meer over:

olie, lekkage, rotterdam

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar