Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oproep: Volg de broedende holenduiven!

  •  
07-06-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
holenduif_05.jpg
De holenduif heeft twee eitjes gelegd in de eekhoornkast van Big Broeder. Het paartje is aan het broeden en bewaakt de eitjes goed. Deze week kwam de eekhoorn langs, maar gelukkig verjoeg de duif het ei-etende  dier. Tot twee keer toe schrok de eekhoorn zich lam en viel op de grond.
Herkennen
De holenduif is ongeveer 33 cm groot. Het verenkleed is hoofdzakelijk donkergrijs, met een glanzend groene zijhals en wijnkleurige borst. Hij is kleiner dan de houtduif en slanker dan de rotsduif. Ook is hij vrij stil.
Bijzonder
Het is bijzonder dat er een holenduifpaartje broedt in de kast van Vroege Vogels. Het is namelijk een mysterieuze broeder ondanks dat hij toch vaak voorkomt in Nederland. In de broedtijd wordt hij zelden gezien of gehoord, dit komt omdat de holenduif in holen of kasten broedt in tegenstelling tot andere duivensoorten. 
Filmpjes
De broedtijd van de holenduif is 16 tot 18 dagen, dus we verwachten dat rond 17 juni het eerste ei uitkomt. Van de broedende duif hebben we al een aantal filmpjes die je op onze site kunt bekijken. We hopen binnenkort ook filmpjes te maken als de jongen zijn geboren.
Willen jullie ons helpen?
Vroege Vogels kan helaas niet alle gebeurtenissen in de kast volgen.  Daarom roepen we jullie op om de kast ook in de gaten te houden en te reageren als jullie wat zien. Dan kunnen wij daar weer een filmpje van maken. Zal de eekhoorn nog een keer langskomen om de eitjes mee te nemen? Zullen de kuikentjes echt geboren worden?
Kijk op BigBroeder.tv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.