Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oproep Natuurbeheerders: wandel of fiets in het weekend bij je eigen huis!

  •  
14-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
wandelen_alexus
Blijf op zaterdagen, zondagen en tijdens feestdagen in de buurt van je eigen huis. Ga op die dagen niet tussen 11.00 en 15.00 uur op pad, want dat zijn de drukste uren in de natuur. Die waarschuwing geven Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL. De natuurbeheerders vrezen grote drukte nu "de natuur" als bijna het enige uitje nog "open" is, nu de strenge lockdown is verlengd tot en met 9 februari.

Per fiets of wandelend

De organisaties raden mensen aan om natuur op te zoeken die ze per fiets of wandelend kunnen bereiken. Handhavers houden toezicht op parkeerterreinen, die worden gesloten als ze vol zijn. Afgelopen weekeinde waarschuwden gemeenten ook al voor te grote drukte op onder meer de Veluwe. Op parkeren in de bermen staat een boete, omdat hulpdiensten daardoor belemmerd kunnen worden.

Honden aan de lijn

Hondenbezitters lopen ook kans op een boete als ze de hond los laten lopen waar dat niet is toegestaan. Loslopende honden kunnen het wild ernstig verstoren. Het wild schrikt ook van mensen die zomaar door de bossen struinen en daarom moet iedereen op de paden blijven, aldus de natuurbeheerders. Alle toiletten in natuurgebieden zijn op dit moment vanwege de lockdown gesloten. "Wildplassen hebben we liever niet, maar het is niet verboden. Maar laat geen wc-papier achter."

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.