Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oppassen voor verkleumde pinguïns

  •  
01-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keizerspinguin.jpg
Extra stro, de verwarming hoog en vooral: de beesten goed in de gaten houden. Van Dierenpark Amersfoort en Burgers' Zoo mag de winter beginnen.
In Amersfoort staan de giraffes al binnen vanwege de gladheid, want een uitgegleden giraffe komt nooit meer overeind. Strooien is geen optie, pekel is slecht voor de hoeven. De Japanse makaken worden in het dierenpark scherp in de gaten gehouden. De dieren zitten op een eilandje in een vijver die niet mag niet bevriezen. Een fontein moet ervoor zorgen dat de makaken niet kunnen ontsnappen.
Bij Burgers' Zoo in Arnhem zijn het opvallend genoeg de pinguïns die in de gaten worden gehouden. ,,Zwartvoetpinguïns leven voor de kust van Zuid-Afrika en kunnen niet lange tijd tegen de kou'', legt de parkmanager uit. ,,Als ze op hun buik gaan liggen, doen ze dat om hun poten te ontzien. Dat is geen goed teken.'' Als de strenge vorst aanhoudt, verdwijnen de beesten 'achter de schermen'.
Ook de olifanten van Burgers kunnen dagelijks maar heel even naar buiten, want zij zijn erg gevoelig voor kou. ,,Ze hebben absoluut geen olifantenhuid'', aldus de parkmanager. In tegenstelling tot de bosrendieren die onder meer in Zweden en Finland voorkomen. Die voelen zich in Arnhem eindelijk thuis.
Bron ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.