Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Opnieuw tropische strom aan het einde Atlantische orkanenseizoen

  •  
30-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_149227.jpg
In het midden van de Atlantische Oceaan is dinsdag een nieuwe tropische storm ontstaan, die de naam Epsilon heeft gekregen. Epsilon is de 26e storm in het Atlantische orkanenseizoen, dat 1 juni begon en woensdag officieel afloopt.
Epsilon bevond zich dinsdagmiddag 17.00 uur (Nederlandse tijd) op bijna 1400 kilometer ten oosten van Bermuda, aldus het National Hurricane Center in Miami. Epsilon bewoog zich met een snelheid van ongeveer 8 kilometer per uur in westelijke richting.
De 25e tropische storm in het Atlantische seizoen is Delta, die maandag en dinsdag zeven levens eiste op of in de buurt van de Canarische Eilanden. Een man op Fuerteventura viel vermoedelijk van zijn dak. Zeker zes immigranten uit Afrika verdronken maandag, toen hun boot ten zuiden van Gran Canaria in de storm omsloeg. Twaalf anderen werden dinsdagavond nog vermist. Op dat moment hadden ongeveer 150.000 mensen op het eiland Tenerife nog geen beschikking over elektriciteit.
Delta bereikte dinsdagavond Marokko en maakte daar zeker één slachtoffer. Een opvarende van een viskotter verdronk voor de zuidwestelijke kust, aldus de radio in het Noord-Afrikaanse land.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.