Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Opnieuw steuren uitgezet in de Rijn

  •  
10-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
steur_04.jpg
Voor de tweede keer in drie jaar worden woensdagmiddag in de Rijn bij Spijk tientallen steuren uitgezet. Het doel is om de terugkeer van de vis te bevorderen.
De Europese Atlantische steur werd in 1952 voor het laatst in Nederland opgevist. Door slechte waterkwaliteit kon de vis lange tijd niet in Nederland leven.
Zender
Natuurbeschermers denken dat het water in de Rijn en de Waal inmiddels schoon genoeg is. Sinds 2010 wordt daarom gewerkt aan herintroductie van de vis.
In 2012 werden al 47 steuren met een zender uitgezet. Nadat deze groep de Noordzee in was gezwommen, werd niets meer vernomen omdat de zenders alleen op de rivieren werken. Naar verwachting keren ze binnen drie jaar terug uit zee om te paaien in de Nederlandse rivieren.
Herstel
Het uitzetten van de steuren maakt deel uit van het project Natuurherstel Haringvliet. Zes organisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds (WNF), Sportvisserij Nederland en APK Natuurontwikkeling, werken daarin samen om het getijdenlandschap in de Nederlandse delta te herstellen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.