Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Opnieuw actie voor sluiten slachterij Tielt

9 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
varken

© Varken - Bron Pixabay

Zeker 175.000 mensen, onder wie 80.000 Nederlanders, hebben hun handtekening gezet onder een pamflet van Animal Rights dat oproept om dierenleed in de veehouderij streng te bestraffen en om dierenrechten in de grondwet op te nemen. De dierenrechtenorganisatie overhandigt de handtekeningen vrijdag aan de Vlaamse minister van dierenwelzijn Ben Weyts met de oproep om de omstreden slachterij in het Belgische Tielt te sluiten.
Deze varkensslachterij kwam eerder dit jaar in het nieuws met opgenomen beelden over dierenmishandeling. Animal Rights had heimelijk opnames gemaakt, waaruit bleek dat de dieren werden geschopt en geslagen.
Het slachthuis werd tijdelijk gesloten maar kreeg een tweede kans mits het voldoet aan allerlei voorwaarden. Directeur Robert Molenaar van Animal Rights vindt het onterecht dat de directie en de betrokken medewerkers niet zijn gestraft. ,,Het slachthuis wil zelfs de capaciteit opvoeren naar 2,5 miljoen geslachte varkens per jaar. We balen enorm van de rechtsongelijkheid.''
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.