Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Opmars van de otter

  •  
07-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ottercam.jpg
De otter rukt op in Nederland: afgelopen weken werden zowel in de Nieuwkoopse Plassen als in de Gelderse poort ottersporen gevonden. Dat leidde ook weer tot een verkeersslachtoffer op de A12. En dat geeft meteen het probleem weer: als je een goeie herintroductie van de otter wil in Nederland, moet je ook wat doen aan verkeersknelpunten. Stichting Das en Boom voert nog steeds een rechtszaak tegen de staat om die te dwingen maatregelen te nemen zodat otters veilig autowegen onderdoor kunnen.
  • Beluister de reportage
Ottersporen zoeken
Bij sporen denk je al snel aan voetafdrukken. Maar voetsporen van otters zijn vaak moeilijk te vinden en makkelijk te verwarren met andere dieren. Gelukkig laten otters nog veel meer sporen achter die goed te herkennen zijn. Rob Koelman van de Zoogdiervereniging legt in deze video precies uit hoe ze eruit zien en waar je ze kunt vinden. Kijk hier voor meer informatie over ottersporen.
Video: Sporen van otters herkennen

Otter op cameraval
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.