Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oplossing voor plastic in oceanen

  •  
22-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oceaan.jpg
Onze oceanen beginnen steeds meer te lijken op een plastic soep. Twee knappe koppen van de TU in Delft hebben een haalbare oplossing hiervoor gevonden. Boyan Slat en Tan Nguyen denken het plastic uit oceanen te kunnen halen door recyclingstations op een vaste plaats in de oceaan te laten drijven.
Stroming
Dankzij de stroming van de zee wordt het plastic naar de stations gedreven. Wanneer het plastic bij het recyclingstation is gearriveerd, komt het in een grote bak terecht en daarin wordt het gerecycled.
Energie
De kracht van de installatie zit in de zeestroming dus hij vergt niet veel energie. Niet al het plastic kan verwerkt worden, maar Slat en Nguyen hopen toch 1/3 van het totale plastic oceaanafval op te ruimen.  
Dobber Island
Vorig jaar had Vroege Vogels een 1 aprilgrap uitgehaald. Er zou een Dobber Island ontworpen zijn om het plastic-afval in de zee mee op te ruimen. Vroege Vogels is blij dat er serieus op die grap is ingegaan.
Bron: waddenvereniging.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.