Vroege Vogels

Ophef om 'vastgeschroefde' koala in Australië

  •  
11-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Koala

© Twee koala's, bron: pixabay

In Australië is geschokt gereageerd op een foto van een koala die aan een paal is vastgenageld. De autoriteiten onderzoeken hoe het diertje is omgekomen.

Koala “op wrede wijze vastgemaakt”

De koala leefde mogelijk nog toen het dier “op wrede wijze werd vastgemaakt'' aan de paal, liet Koala Rescue Queensland weten. De organisatie verspreidde op Facebook een foto van het diertje, dat op het oog een takje met bladeren lijkt vast te houden. Op sociale media werd met afschuw en woede gereageerd.

Politie start onderzoek vastschroeven koala

Inmiddels buigt de politie zich over de zaak. Een politiefunctionaris uit Kenilworth zei dat een onderzoek is gestart. Dierenbeschermingsorganisatie RSPCA laat een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak vast te stellen van het dier, dat naar verluidt met bouwschroeven was vastgemaakt.

Mogelijke celstraf dierenmishandeling

“Dit is erg verontrustend'', zei een RSPCA-woordvoerder. “Of de koala dood was of niet; ik kan niet begrijpen hoe iemand kan denken dat dit grappig is.'' Wie zich in Queensland schuldig maakt aan dierenmishandeling, kan een celstraf van zeven jaar of een hoge boete krijgen.
bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

boris1955
boris195512 jan. 2018 - 13:49

Ik verbaas me af en toe toch nog over de wreedheid van wat zich een mens noemt.....wat voor zieke geesten lopen er toch rond.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.