Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ophef om 'vastgeschroefde' koala in Australië

  •  
11-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
Koala

© Twee koala's, bron: pixabay

In Australië is geschokt gereageerd op een foto van een koala die aan een paal is vastgenageld. De autoriteiten onderzoeken hoe het diertje is omgekomen.

Koala “op wrede wijze vastgemaakt”

De koala leefde mogelijk nog toen het dier “op wrede wijze werd vastgemaakt'' aan de paal, liet Koala Rescue Queensland weten. De organisatie verspreidde op Facebook een foto van het diertje, dat op het oog een takje met bladeren lijkt vast te houden. Op sociale media werd met afschuw en woede gereageerd.

Politie start onderzoek vastschroeven koala

Inmiddels buigt de politie zich over de zaak. Een politiefunctionaris uit Kenilworth zei dat een onderzoek is gestart. Dierenbeschermingsorganisatie RSPCA laat een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak vast te stellen van het dier, dat naar verluidt met bouwschroeven was vastgemaakt.

Mogelijke celstraf dierenmishandeling

“Dit is erg verontrustend'', zei een RSPCA-woordvoerder. “Of de koala dood was of niet; ik kan niet begrijpen hoe iemand kan denken dat dit grappig is.'' Wie zich in Queensland schuldig maakt aan dierenmishandeling, kan een celstraf van zeven jaar of een hoge boete krijgen.
bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.