Vroege Vogels

Ophef om experiment op honden in Australië

  •  
11-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greyhound_freeImage

© Greyhound, FreeImages.com/Kelli Alf

Dierenrechtenactivisten in Australië hebben geschokt gereageerd op een experiment waarbij honden werden gereanimeerd en weer gedood. Critici klagen in Australische media dat de dieren feitelijk twee keer zijn omgebracht.
Het experiment van Monash University was bedoeld om te onderzoeken hoe goed harten bewaard kunnen worden voor een transplantatie als de donor al is overleden. De twaalf greyhounds in de proef werden verstikt, waarna hun harten werden verwijderd en teruggeplaatst. Hoewel onderzoekers de dieren reanimeerden, kregen de honden later alsnog euthanasie

Nodeloos wreed

Dierenrechtenorganisatie Humane Research Australia bestempelde de proef als nodeloos wreed, omdat de dieren na hun reanimatie weer zijn gedood. ,,Mensen denken dat dit soort dingen lang geleden gebeurden of ergens in het buitenland, maar deze experimenten vinden nu plaats'', zei directeur Helen Marston.
De universiteit heeft nog niet gereageerd. Het is niet de eerste keer dat greyhounds de hoofdrol spelen in een dierenrechtenrel. Zo lekte vorig jaar uit dat op de universiteit van Melbourne schroeven in de schedels van de dieren werden geplaatst.
Bron: ANP

Meer over:

hond, experiment
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.