Vroege Vogels

Opgewarmd Nederland in Beeld

  •  
14-04-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_142747.jpg
De koolmees sinds 2005 eerder gaan broeden, maar blijkt het eten voor de jongen al vroeger aanwezig. De koolmees probeert zich aan te passen, maar loopt achter de feiten aan. NatuurMedia produceerde een korte clip met laatste inzichten over koolmezen en klimaat.
Op www.opgewarmdnederland.nl komen tweewekelijks nieuwsclips en documentaires over klimaatonderzoek en aanpak van klimaatverandering uit. Per onderwerp is er achtergrondinformatie te vinden. Dit voorjaar verschenen ook al: 'bevers, otters en klimaat' en 'bokkenorchis hinkelt noordwaarts'.
Op de website zijn ook documentaires van de DVD Opgewarmd Nederland te vinden, over libellen, uitstervende vlinders, kust, vogels, wilde planten en korstmossen. Doel van de site is het realiseren van grotere onderwijs-, publieks- en media-aandacht voor onderzoek naar en de aanpak van klimaatverandering.
Kijk voor meer informatie op de website www.opgewarmdnederland.nl of de website van NatuurMedia: www.natuurmedia.nl . In het lentenummer van het IVN-magazine Mens en Natuur vindt u een interview met Rolf Roos, uitgever/redacteur van Opgewarmd Nederland. Kijk voor meer informatie op de Mens en Natuur pagina op deze site.
Bron: IVN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.