Vroege Vogels

Opgeknapte zeedijk hindernisbaan voor kuikens

  •  
11-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_150581.jpg
Rijkswaterstaat is op Schiermonnikoog bezig met de aanleg van speciale doorgangen voor kuikens in een nieuwe dijkversteviging. Dat heeft Otto Overdijk van de Vereniging Natuurmonumenten op Schiermonnikoog donderdag laten weten.
Eilandbewoners vrezen dat eendenkuikens die naar de Waddenzee willen tussen de basaltblokken vallen en doodgaan. Op het waddeneiland is recent over een lengte van twee kilometer een halve meter dikke laag basaltblokken neergelegd. ,,Bewoners kwamen bij ons en gaven aan dat ze bang zijn dat kuikens het komende voorjaar de zee niet kunnen bereiken door de basaltblokken. We hebben toen Rijkswaterstaat ingelicht en die maakt nu vijf doorgangen in de blokken'', aldus Overdijk.
In de polders op het Friese eiland broeden jaarlijks enkele honderden bergeenden, wilde eenden en eidereenden. Drie doorgangen zijn inmiddels klaar. ,,Dus Rijkswaterstaat heeft zeer adequaat gehandeld''.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.