Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Opening Tuinreservaat Appeltern

  •  
04-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Appeltern_opening_P1080898.jpg
Het dorpje Appeltern in Het Land van Maas en Waal is de bekendste tuinenplaats van Nederland. In het 'inspiratiepark' zijn op 22 hectare meer dan 200 voorbeeldtuinen te zien. Eentje daarvan is een officieel Tuinreservaat. De opening ervan is zondag 7 oktober te beluisteren.
In de nieuwste voorbeeldtuin van Appeltern zijn de idealen van twee organisaties samengevoegd. De diervriendelijkheid van Tuinreservaten en het 26-Plantenplan van Groei & Bloei. Doe er dan nog een snufje Tuingeluk bij - dat is het troetelkind van Appeltern-directeur Ben van Ooijen. 
Tuinontwerpers Jasper Helmantel en Carrie Preston (allebei van Wilde Weelde) maakten met die ingrediënten een bijzondere tuin, die ze de 'Inclusieve tuin' noemen. Helmantel: "Veel moderne, strakke en zogenaamd onderhoudsarme tuinen worden tegenwoordig vaak Exlusief genoemd. Ze zien er vaak heel modern en strak en bijzonder uit. Maar exclusief betekent dan ook vaak exclusief dieren, exclusief tuinplezien en vaak zelfs bijna exclusief planten. Wij hebben het tegendeel willen maken. Een tuin inclusief dieren en groen en tuingeluk zoals Ben dat noemt."
De officiële opening vindt plaats zonder veel poespas, want een tuin is niet 1,2,3 klaar die moet groeien. Het ziet er nu al schitterend uit, maar in de loop van de tijd zal het er alleen maar mooier op worden.
Op de foto v.l.n.r.  Carrie Preston, Femmy ten Cate (Groei & Bloei), Jasper Helmantel, Joost Huijsing (Vroege Vogels) en Ben van Ooijen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.