Vroege Vogels

Open source auto genomineerd voor duurzaamheidsprijs

  •  
30-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
c_mm_n.jpg
c,mm,n 2.0, het open source-platform voor de ontwikkeling van duurzame automobiliteit, is genomineerd voor het Ei van Columbus. Het Ei is de nationale prijs voor duurzame innovatie.
c,mm,n is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu dat is ontwikkeld in samenwerking met de technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente. Partners zijn onder meer Athlon Car Lease, Rabobank Nederland en ingenieursbureau DHV. Het eerste model van c,mm,n was te zien tijdens de AutoRAI in april 2007.
Het open source-platform van c,mm,n faciliteert individuen en groepen om hun eigen oplossingen voor dagelijkse mobiliteitshindernissen aan te dragen. De website-structuur biedt onder meer een ontmoetingsplek voor aanvulling van de wetenschappelijke kennis, het uitwerken van ideeën en lobbyen voor regelgeving. c,mm,n 2.0 levert daarmee een duurzame bijdrage aan de automobiliteitsector.
Jurylid Erik Kraaij motiveert de nominatie als volgt: 'Met c,mm,n 2.0 wordt een systeem aangeboden dat nieuwe denkkracht mobiliseert. Open innovatie heeft volgens de jury een belangrijke toekomst om vastgeroeste patronen voor duurzame ontwikkeling te doorbreken. De jury ziet dus meer potenties dan 'alleen' de automobiliteit. Voor wat betreft auto's maakt dit initiatief zichtbaar op welke punten het gangbare product in de ogen van de samenleving duurzamer kan.'

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.