Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Open Monument: Landje van De Boer

  •  
07-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
In Overveen is de gezamenlijke tuin 'Landje van De Boer'. Een combinatie van siertuin, moestuin, boomgaard en keuken. Initiatiefnemer Elbrich Fennema spreekt van een "zinnenprikkelende pluk- en proeftuin". Zondag 9 september is het Landje geopend.
Op de grens van Overveen en Bloemendal, ligt het Landje van De Boer. Vijftig bij vijftig meter groot en een paar jaar geleden nog een grote chaos. De kwekerij van de gebroeders De Boer was vervallen en pas na het vertrek van de laatste broer kon er iets nieuws komen.
Elbrich had al tijden plannen voor een gezamenlijk 'van grond tot mond'-project in Amsterdam, waar slow food in praktijk moest worden gebracht. Zoeken naar een lokatie had niks opgeleverd en toen zag ze 'Het Landje' - vlak in de buurt van haar woning!
In vier jaar tijd hebben Haarlemmers, Bloemendalers en Overveeners samen een oase gecreëerd. Compleet met groentebedden, kruidenperken, bloemenborders en een boomgaard. Er valt heel wat te genieten voor ogen en neus, en ook voor de smaakpapillen. Want het Landje beschikt ook over een keuken, zodat iedereen hier het hele traject van grond tot mond kan meebeleven: van zaadje tot soep. Wie graag mee wil harken is welkom. Wie liever een vork vasthoud ook.
In het Open Monumenten Weekend 8 en 9 september is het Landje ook open, want de gerenoveerde schuur is officieel een monument. Kom gezellig kijken en soep proeven.
Foto Vroege Vogels: links Elbrich Fennema, rechts Rachelle Eerhart van de campagne Groen Dichterbij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.