Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Op Zuidpool voor het eerst warmer dan 20 graden Celsius

14 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Zuidpool

Zuidpool

© Pixabay

Voor het eerst in de geschiedenis is op de zuidpool een temperatuur van boven de 20 graden Celsius gemeten, meldt de Britse krant The Guardian. Op zondag bereikten de thermometers van Braziliaanse wetenschappers op Seymour Island in het zuidpoolgebied de 20,75 °C. Dat is bijna een graad hoger dan het vorige record van 19,8 °C, dat op Signy Isand werd gemeten in 1982.

Dit nieuwste record volgt op een ander temperatuurrecord dat een Argentijns onderzoeksstation afgelopen vrijdag mat op Argentijns Antarctica. Met 18,3 °C was het nog nooit zo warm in dat gebied.

De Wereld Meteorologische Organisatie moet de metingen nog officieel bevestigen, maar ze passen in een bredere trend op het schiereiland en de nabijgelegen eilanden. Daar werd het sinds 1850 bijna 3 graden warmer, een van de snelste temperatuurstijgingen op aarde.

Bron: ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.