Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Op zoek naar twee begraven onderbroeken

11 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
WhatsApp Image 2019-04-14 at 08.36.19
De kwaliteit van de bodem wordt in Nederland sinds kort op een wel heel wonderlijke manier gemeten. Via het ingraven van een katoenen onderbroek. Wetenschappers van het Louis Bolk Instituut hebben deze methode gebruikt om onderzoek te doen naar de bodemactiviteit bij veehouders en boomtelers in het Groene Woud in Brabant.

Naardermeer

Maar ook bij de studio van Vroege Vogels radio aan het Naardermeer zijn in januari 2019 twee katoenen onderbroeken de grond ingegaan. De shorts werden op een diepte van 10 centimeter begraven op twee plekken aan het Naardermeer. Een onderbroek verdween in de natte grond, de ander in droge grond. Op zondag 14 april zal de spade de grond in gaan om te zien wat er over is van de twee onderbroeken. De twee onderzoeksters: Maaike van Agtmaal en Carmen Versteeg zijn enorm benieuwd naar de resultaten van de Vroege Vogels slips.

Test

Ook de afbraak van organische stof meten met een onderbroek? Kies het liefste een biologische katoenen onderbroek en laat deze twee tot drie maanden in de bodem, zeker niet langer. Zorg dat je onderbroek mooi plat in de bodem ligt. En voilà! Test verschillende locaties en laat je verrassen door het resultaat. Voor wie een onderbroek begraven te ver gaat, maar toch zelf mee wil doen aan bodemonderzoek met theezakjes in eigen tuin, staat hie r hoe dat moet.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.