Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Op zoek naar muizenpoep

  •  
01-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Noordse-woelmuis_robvdw.jpg

© Foto: robvdw

De komende maand gaat er poep gezocht worden in het Oostzanerveld. Niet zomaar poep, maar specifiek de keuteltjes van de noordse woelmuis die alleen in Nederland voorkomt. Met eDNA-technieken wordt vervolgens bepaald of en hoeveel noordse woelmuizen er nog voorkomen in het Oostzanerveld.
Onderzoek
In september gaan onderzoekers van het Bureau van de Zoogdiervereniging samen met Landschap Noord-Holland, in opdracht van de provincie Noord-Holland poep zoeken in het Oostzanerveld. In minder dan een week tijd zal het gebied doorkruist worden en zal op geschikte plekjes gezocht worden naar keutels. Op handen en voeten zullen rietkragen uitgekamd worden, waarna ‘de buit’ in het laboratorium geanalyseerd zal worden. Na enkele weken zal dan duidelijk zijn of en waar de noordse woelmuis nog voorkomt in het Oostzanerveld.
Lees hier meer: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.