Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Op Sint Pietersberg opnieuw succesvol broedgeval oehoe

  •  
16-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Ook dit jaar weer succes voor de Oehoe's van de Sint Pietersberg. Er zijn drie oehoekuikens geboren, een mooie lenteboodschap uit Zuid Limburg. Bekijk de beelden van Beleef de Lente .
Oehoevallei ENCI groeve
In de oehoevallei van de Sint-Pietersberg broedt sinds 1997 de grootste uil van Nederland. Het aantal oehoe uilskuikens is sinds dat jaar nu de dertig gepasseerd. Een zeer fraai resultaat.
Oehoe
Het oehoevrouwtje is met haar 65 tot 70 centimeter de grootste uil in de wereld. De naam oehoe hebben ze te danken aan het roepgeluid. Dit is vooral op het einde van de winter goed te horen. Mannetjes laten dan hun imposante "Whoeoh"-roep door de nacht klinken.
Voedsel
De drie jonge kuikens hebben veel voedsel nodig. Een standaard oehoegezin bestaat meestal uit twee volwassen vogels en twee uilskuikens. Deze vier gezinsleden eten per maand ongeveer 40 kilogram prooi. Dit betekent dat beide ouders veel op tocht moeten gaan. Op het menu staan houtduiven,die meteen de helft van het voedsel zijn. Daana volgen bruine rat, kraai en ook de egel!

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.