Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Op katten schietende jagers moeten vervolgd'

  •  
24-08-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wilde_kat.jpg
De Partij voor de Dieren vindt dat jagers die katten doodschieten moeten worden vervolgd. Jagers in de provincie Gelderland overtreden op deze manier regelmatig de wet en zijn daar nog trots op ook. Het afschieten van verwilderde katten is verboden maar uit reacties van jagers op internet blijkt dat zij zich hier weinig van aan trekken. Een poging om een dergelijke jager te laten vervolgen heeft geen resultaat gehad omdat politie en openbaar ministerie aangeven hier niets mee te kunnen. In eerste instantie laat de politie zelfs weten dat het niet eens verboden is. Na enig aandringen kan er toch aangifte worden gedaan maar dan loopt het spoor dood omdat het openbaar ministerie onvoldoende aanleiding ziet om de betreffende jager op te sporen. Dit zou eenvoudig kunnen door het IP adres van zijn computer op te vragen bij de Gelderlander waar regelmatig stukjes van deze jager verschijnen.
Royeren
Dit alles is voor de Partij voor de Dieren aanleiding om de organisatie waar deze jagers waarschijnlijk bij zijn aangesloten middels een open brief te vragen om de betreffende jagers te royeren en hun gegevens door te geven aan de politie en het openbaar ministerie.
Voorkomen van te grote populatie
En mochten verwilderde katten al een probleem opleveren, wat nog maar zeer de vraag is, dan zijn er voldoende andere mogelijkheden om hier iets aan te doen. Door de dieren te vangen en te castreren / steriliseren kan worden voorkomen dat een kattenpopulatie te groot wordt. Hierin ligt een taak voor de gemeente maar helaas heeft de gemeente Buren, in tegenstelling tot andere gemeenten, hier nog geen budget voor gereserveerd. Wanneer de gemeente ook de eigenaren van huiskatten stimuleert om hetzelfde te doen bij hun dieren dan zal de hoeveelheid katten snel verminderen en hebben jagers geen excuus meer om hun barbaarse hobby uit te oefenen.
Bron: PvdD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.