Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oostvaardersplassen mogelijk nationaal park

  •  
15-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oostvaardersplassen_-_skydive.jpg

© Fotograaf: skydive

De provincie Flevoland wil dat het natuurgebied Oostvaardersplassen de status krijgt van nationaal park. Zo'n status vergroot de bekendheid van het gebied en geeft een impuls aan het toerisme en recreatie. Dat zal bijna 100 extra banen opleveren, zo verwacht de provincie.
Nationale parken zijn volgens de provincie een begrip in binnen- en buitenland en trekken meer bezoekers. Het provinciebestuur gaat nu, op initiatief van GroenLinks in de Staten, een ondernemingsplan uitwerken. In de loop van volgend jaar wordt een definitieve aanvraag ingediend bij het ministerie van Economische Zaken.
De Oostvaardersplassen zijn een jong natuurgebied van zo'n 5600 hectare tussen Almere en Lelystad en van belang als moeras- en overwinteringsgebied voor vogels. Staatsbosbeheer beheert het natuurgebied. Nederland telt op dit moment 20 nationale parken, waaronder De Biesbosch (Zuid-Holland/Noord-Brabant), De Hoge Veluwe (Gelderland) en Dwingelderveld (Drenthe).
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.