Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ook vliegen dragen vogelgriepvirus

  •  
23-02-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_84158.jpg

© Vlieg

Ook vliegen hebben het vogelgriepvirus dat vorig jaar in Zuidoost-Azië woedde met zich meegedragen. De ontdekking onderstreept dat het voor mensen dodelijke virus zich tussen verschillende soorten kan verspreiden, meldden Japanse onderzoekers dinsdag.
Het virus H5N1 kostte vorig jaar in Thailand en Vietnam ruim dertig mensen het leven. Eerder was al bekend dat behalve vogels en kippen ook katten en luipaarden het besmettelijke virus kunnen meedragen.
Vliegen kunnen mensen niet besmetten, maar de wetenschappers sluiten niet uit dat zij het virus wel onder vogels kunnen verspreiden. Bij volgende uitbraken moeten dan ook niet alleen vogels en kippen, maar ook vliegen worden vernietigd.
Virologen vrezen voor een wereldwijde pandemie als het vogelgriepvirus zich weet te mengen met het menselijke griepvirus.
(Bron: ANP)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.