Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ook Utrecht verbiedt oplaten van ballonnen

22 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
ballonnen oplaten pixabay

© Ballonnen oplaten, foto: pixabay

In navolging van een aantal andere gemeentes heeft ook Utrecht het oplaten van (wens)ballonnen verboden. De gemeenteraad nam donderdagavond een motie hiertoe aan.

Zwerfvuil

Opgelaten ballonnen - waaronder de biologisch afbreekbare exemplaren - die in de natuur terechtkomen brengen volgens de raad ernstige schade toe aan dieren, natuur en milieu. Ballonnen zijn zwerfvuil en het is in Utrecht verboden zwerfvuil in de openbare ruimte achter te laten, stellen de acht partijen die de motie hebben ingediend.
De raad wil graag dat het verbod wordt verankerd in de algemene plaatselijke verordening (APV). Heerenveen heeft een vergelijkbaar verbod al aan de APV toegevoegd. Bovendien moet in Utrecht de maatregel worden opgenomen in het evenementenvergunningenbeleid.
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.