Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ook 's nachts een vlindertuin

  •  
12-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huismoeder.jpg
Overdag genieten we van dagpauwoog en kleine vos op onze vlinderstruiken en van de atalanta op de hemelsleutel, maar ook als het donker wordt zijn er vlinders op de bloemen te zien. Huismoeder is 's nachts bijvoorbeeld een vaste gast op de vlinderstruik.
Nectar
De nectar uit bloeiende planten is het voedsel van vlinders. Dat geldt voor dagvlinders, maar evengoed voor nachtvlinders. Een aantal planten is zelfs op nachtvlinders gespecialiseerd. Kamperfoelie bijvoorbeeld, begint pas ’s avonds te geuren en dat is om nachtvlinders aan te lokken. De bloemen van teunisbloem gaan pas ’s avonds open met hetzelfde doel.
Ga maar eens op een lekkere warme avond om een uur of elf ’s avonds de tuin in en schijn voorzichtig met een zaklamp op bloeiende planten.
Tekst: Kars Veling, De Vlinderstichting
Bron: Natuurbericht.nl http://www.natuurbericht.nl/?id=11063
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.