Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Nederlandse scholieren gaan spijbelen voor het klimaat

1 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuut
youth_climate
Belgische scholieren gaan massaal de straat. Allemaal om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Want ze zijn teleurgesteld in de politiek die in hun ogen veel te weinig doet om de temperatuurstijging tegen te gaan. De scholieren noemen het zelf ‘brossen voor de bossen’. Brossen is het Vlaamse woord voor spijbelen. Op 7 februari is er ook een klimaatmars in Nederland.

Nederlandse klimaatmars

De Nederlandse klimaatmars wordt georganiseerd door de Nederlandse tak van Youth for Climate, die hoopt op een fantastische opkomst. Alle Nederlandse scholieren worden opgeroepen om donderdag 7 februari om 10.30 naar het Malieveld in Den Haag te komen. Dat de actie op donderdagochtend plaats vindt, betekent dat de veel scholieren moeten spijbelen.
Sommige scholen moedigen hun leerlingen actief aan om volgende week onder schooltijd actie te voeren in Den Haag, andere straffen het juist af. Dat blijkt uit een rondgang van dagblad Trouw langs zo'n honderd middelbare scholen in Nederland. Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) vindt het prima dat scholieren actievoeren, maar niet onder schooltijd want leerplicht dient altijd voor gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's