Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ook India wil broeikasgassen terugdringen

  •  
02-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoorstenen_01.jpg
India heeft plannen om broeikasgassen terug te dringen bekendgemaakt. De regering wil de uitstoot tegen 2030 met 33 tot 35 procent terugdringen vergeleken met 2005. Dat is minder ambitieus dan de beloftes van China en Brazilië, maar beter dan wat de Verenigde Staten en Australië hebben beloofd.
Meer schone energie
India is de laatste grote vervuiler die plannen bekendmaakt in aanloop naar de VN-klimaattop in december in Parijs. Het land heeft in de nacht van donderdag op vrijdag ook laten weten minder fossiele brandstoffen te winnen. Zo zou er meer tijd en geld worden gestoken in zonne-energie, waterkrachtcentrales en windenergie.
Klimaatbeloftes
Het klimaatproject kost India tussen 2015 en 2030 naar schatting ongeveer 205 miljard dollar (184 miljard euro). De regering in New Delhi heeft zich lange tijd niet willen binden aan klimaatbeloftes, omdat de bestrijding van armoede in het land voorrang kreeg.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.