Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ook gorilla's spelen tikkertje

  •  
22-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
berggorilla_01.jpg
Gorilla's spelen net als mensen tikkertje. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek waarbij ook psycholoog Edwin van Leeuwen van de Vrije Universiteit in Amsterdam betrokken was.
Zowel bij mensen als bij apen is spelen belangrijk voor de sociale ontwikkeling. Bij tikkertje bijvoorbeeld leren zij hun gedrag te veranderen, afhankelijk van de voordelige of nadelige positie waarin zij zich bevinden.
,,Het is algemeen bekend dat kinderen veel leren van een rollenspel'', aldus Van Leeuwen. ,,Ze leven zich in in verschillende situaties en perspectieven en dit bereidt ze voor op de 'echte' wereld.'' Ook gorilla's gebruiken spel om te leren elkaars gedrag in te schatten. Zo verfijnen ze hun communicatie en sociale gedragsvormen en leren ze hoe te handelen in echte conflictsituaties.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.